Jolipet Vers Voeding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vers Vlees.

 

 

Sinds een aantal weken hebben wij ons assortiment uitgebreid met verse vleesvoeding.

Hieronder zullen wij verder toelichten wat deze voeding precies inhoudt.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waarom vers vlees?

 

Vriesverse voeding, op basis van rauw vlees, verse groenten en fruit, vormt het natuurlijke dieet voor je huisdier.

Vriesverse voeding ondergaat nagenoeg geen bewerking, waardoor natuurlijke vitamines en andere voedingsstoffen behouden blijven.

Uitgezonderd groenten, rijst en aardappelen, die geblancheerd worden voor maximale verteerbaarheid.

 

Door afwezigheid van bewaarmiddelen, toegevoegde smaakstoffen en kleurstoffen is vriesverse voeding het meest transparante dieet beschikbaar: je krijgt wat je ziet.

Kwaliteitsvolle vriesverse voeding is 60% goedkoper dan premium nat voer.

Onafhankelijke testen hebben aangegeven dat 92% van de honden en 76% van de katten onze natuurlijke voeding met smaak opaten.

 

Feedback: bijzondere eetlust, minder ontlasting, goede impact op energieniveau, gewicht en huid.

 

 

De diëten zijn het resultaat van een voortdurende samenwerking met academische onderzoekers uit Genk en bouwen voort op de laatste wetenschappelijke onderzoeken naar voeding voor huisdieren.

De diëten bevatten enkel ingrediënten van uitzonderlijke kwaliteit. Er wordt geen gebruik gemaakt van slachtafval (e.g. kipkarkassen, pensen) noch goedkope vullers (e.g. maïs, tarwe, ...).

De hoogwaardige ingrediënten zorgen voor een verhoogde verteerbaarheid, waardoor beschikbare voedingstoffen maximaal worden opgenomen. Academische verteringsproeven hebben een verteerbaarheid van 90-94% aangetoond, waardoor de ontlasting sterk gereduceerd wordt.

 

Verteringsproef obv Hypoallergeen Adult en Jolipet Chicken Adult.

Sinds begin 2012 werkt Jolipet samen met universitaire onderzoekers in Genk voor de ontwikkeling van diëten voor honden. Deze diëten bouwen voort op de laatste wetenschappelijke onderzoeken naar voeding voor honden. De recepten zijn het resultaat van die voortdurende samenwerking.

 

Klinische verteringsproeven, uitgevoerd aan de universiteit, geven aan dat de diëten een uitzonderlijk hoge verteerbaarheid van de voedingsstoffen vertonen.

 

Een hoge verteerbaarheid is essentieel in de keuze van de voeding voor uw huisdier, in die mate dat hetgeen op de verpakking staat inzake samenstelling slechts een beperkt deel van het verhaal is. Er mag dan bijvoorbeeld melding gemaakt worden van een hoog eiwit- of een hoog calciumgehalte, maar als deze niet opneembaar zijn, heeft uw hond er niets aan. Dit is vaak een probleem bij het gebruik van laagwaardige ingrediënten.

 

Een bijkomend voordeel van de hoge verteerbaarheid is de gevoelige vermindering van de ontlasting.

 

De eigenaars van onze jolly pets gaven spontaan de volgende feedback:

*Bijzondere eetlust

*Halvering van de stoelgang dus heel goede opneembaarheid

*Goede impact op het energieniveau

*Behoud van zijn ideale gewicht

*Glanzende huid

*Eindelijk een voeding waar mijn hond goed bij is

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Waarom is Jolipet uniek vergeleken met andere rauwe voedingen?

 

Omwille van een aantal factoren (samen):

De voeding is samengesteld door academische onderzoekers en past in een continu iteratief proces dat nu reeds meer dan 2 jaar aan de gang is

Onze voeding bevat uitsluitend ingrediënten geschikt voor menselijke consumptie (en niet enkel afkomstig van dieren geschikt voor menselijke consumptie)

De verteerbaarheid van de voeding is hierdoor uitzonderlijk hoog: 90- 94% op droge stof; dit betekent 100g binnen, 6-10g naar buiten. Dit is niet enkel veel ten aanzien van droge voeding maar ook binnen het segment van de vriesverse voeding en wordt vooral verklaard door de kwaliteit van de ingrediënten

De voeding wordt geproduceerd in een eigen productie-ruimte die GMP-goedgekeurd is. GMP is een keurlabel voor Good Manufacturing Practice. Bijna alle droogvoer fabrikanten hebben het (een eis van hun klanten).

De ingrediënten zijn alle afkomstig van lokale producenten. Sterker nog, het paardenvlees is afkomstig van een verwant familiebedrijf van Jolipet, dat werd opgericht door de grootvader van één van de stichters, en dat over eigen slachthuizen beschikt over heel de wereld. Zo zijn we zeker dat ons vlees afkomstig is van paarden die in goede, diervriendelijke omstandigheden werden geslacht.

 

Waarom is paardenvlees gezond?

 

Paardenvlees is één van de gezondste vleessoorten. Het is mager, bevat veel ijzer en is rijk aan vitamine B.

Paardenvlees is afkomstig van dieren die veel bewegen, die gezonde voeding eten en een vol leven leiden. Dit alles komt de kwaliteit van het vlees ten goede. Daarnaast kennen paarden geen ziektes zoals BSE, varkenspest of vogelgriep.

 

Het hoeft dus niet te verwonderen dat paardenvlees één van de gezondste eiwitbronnen is voor mens en huisdier.

 

 

Waarom wordt kipkarkas als een onveilige bron van calcium gezien:

 

Kipkarkas is potentieel gevaarlijk omwille van 2 redenen: de calcium is niet altijd opneembaar, waardoor de perceptie ontstaat dat de hond wel zijn portie calcium binnenkrijgt, maar de realiteit is vaak dat deze calcium eigenlijk niet wordt opgenomen. Omwille van dit gebrek aan calciumopname kan dit aanleiding geven tot zogenaamde rubberen benen. De hoeveelheid calciumopname kan worden nagegaan door te kijken naar de ontlasting. Is die te hard (omwille van het calcium) dan weet je meteen dat er onvoldoende calcium is opgenomen. Voorts bestaat er het risico op versplintering. Kipkarkassen worden dan ook vaak gebruikt als goedkope vuller (ze kosten doorgaans dan ook maar een fractie, 10-15%, van de prijs van echt kippenvlees).

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Hieronder vindt u de producten die wij u aanbieden:

 

 

Jolipet Dieet met Rund:

 

Volledig en hoogwaardig voeder voor volwassen honden, op basis van één enkele eiwitbron, samengesteld in samenwerking met universitaire onderzoekers. Maximale verteerbaarheid door hoogkwalitatieve ingrediënten.

 

Samenstelling:

Jolipet Beef Adult bevat uitsluitend ingrediënten geschikt voor menselijke consumptie en geen slachtafval of reststromen van fruit en groenten. Jolipet Beef Adult bevat:

55% runderharten, een magere, hoogkwalitatieve eiwitbron. Rund is één van de meest courante eiwitbronnen voor huisdieren, omwille van zijn hoogwaardige eiwitten.

Licht geblancheerde rijst, voor gemakkelijke vertering, en bron van noodzakelijke energie

Plantaardige oliën en vetten, om te voorzien in de ideale omega-6/-3-verhouding

Gezuiverde mineralen en vitamines, voor maximale opname in de vertering, om ondermeer te voorzien in optimale calcium / fosfor verhouding

 

 

Inhoud Jolipet Beef Adult hondenvoeding:

 

 

1. Runderharten

Beste kwaliteit, 0% afval

 

2. Mineralen

Gezuiverd voor maximale vertering

 

3. Plantaardige oliën en vetten

Voor een ideale omega -6/ -3 verhouding

 

4. Witte rijst

Voorzichtig geblancheerd voor gemakkelijke

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Jolipet Hypo dieet:

Volledig dieetvoeder voor volwassen honden met voedselovergevoeligheid, samengesteld in samenwerking met universitaire onderzoekers. Hypoallergeen dieet gebaseerd op één eiwit- en één koolhydratenbron. Aanbevolen gebruiksduur in eerste instantie 3 tot 8 weken. Als de intolerantieverschijnselen verdwijnen, kan dit dieet voor een onbeperkte periode worden gebruikt. Het is van groot belang het dieetvoorschrift van uw dierenarts strikt op te volgen.

 

 

 

Samenstelling:

Jolipet Hypoallergeen Adult bevat uitsluitend ingrediënten geschikt voor menselijke consumptie en geen slachtafval of reststromen van fruit en groenten. Jolipet Hypoallergeen Adult bevat:

55% paardenharten, een magere, hoogkwalitatieve eiwitbron, rijk aan ijzer en vitamine B

Licht geblancheerde rijst, voor gemakkelijke vertering, en bron van noodzakelijke energie

Plantaardige oliën en vetten, om te voorzien in de ideale omega-6/-3-verhouding

Gezuiverde mineralen en vitamines, voor maximale opname in de vertering, om ondermeer te voorzien in een optimale calcium / fosfor verhouding

 

 

 

Inhoud Jolipet Hypoallergen Adult hondenvoeding:

 

 

1. Paardenharten

Beste kwaliteit, 0% afval

 

2. Mineralen

Gezuiverd voor maximale vertering

 

3. Plantaardige oliën en vetten

Voor een ideale omega -6/ -3 verhouding

 

4. Witte rijst

Voorzichtig geblancheerd voor gemakkelijke vertering

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*** Speciaal voor de kat ***

 

Jolipet Dieet met Zalm & Kalkoen:

Volledig en hoogwaardig voeder voor volwassen katten, op basis van een unieke eiwitbron, samengesteld in samenwerking met universitaire onderzoekers. Maximale verteerbaarheid door hoogkwalitatieve ingrediënten.

 

Samenstelling:

Volledig en hoogwaardig voeder voor volvassen katten, op basis van een twee eiwitbronnen, samengesteld in samenwerking met universitaire onderzoekers. Maximale verteerbaarheid door hoogkwalitatieve ingrediënten:

40% zalmsteak, afkomstig van wilde zalm uit Alaska die op duurzame wijze werd gevist. Zalm is een heel kwalitatieve eiwitbron, uitermate rijk aan Omega-3

40% kalkoenvlees, een magere, hoogkwalitatieve eiwitbron die uitermate geschikt is voor honden met voedselovergevoeligheid

Kalkoenlever, een natuurlijke bron van vitamine A en een natuurlijke smaakversterker

Puree van aardappelen, een essentiële gemakkelijk verteerbare bron van energie

Appels, erwten en wortels, natuurlijke bronnen van mineralen en vitamines

Zalmolie, om te voorzien in de ideale omega-6/-3-verhouding

Gezuiverde mineralen en vitamines, voor maximale opname in de vertering, om ondermeer te voorzien in een optimale calcium/fosforverhouding

 

 

 

Inhoud Jolipet Cat kattenvoeding:

 

1. Kalkoenvlees

Beste kwaliteit, 0% afval

 

2. Vers fruit en groenten

Bron van natuurlijke vitaminen

 

3. Aardappelen

Gemakkelijk verteerbare bron van energie

 

4. Zalmolie

Voor een ideale omega -6/ -3 verhouding

 

5. Mineralen

Gezuiverd voor maximale vertering

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Het Wolf's Menu

 

Midden 2014 heeft Jolipet vastgesteld dat er behoefte was aan een veilige B.A.R.F ( Bones And Raw Food) type voeding voor grotere honden, zonder granen. Met veilig bedoelt Jolipet in de eerste plaats: compleet-zonder bot en vervaardigd volgens de strengste productienormen. In Januarie 2015 hebben ze dan ook een nieuwe vleesvoeding gelanceerd: WOLF'S MENU!!!

 

Wat is het?

* Gamma van 6 complete vriesverse voedingen.

* 70-85% eiwitbron waarvan 50% spiervlees en 50% orgaan.

* 0% granen, maar wel met een licht verteerbare aardappelvlok

* Fruit en groenten. Nl; appel-aalbes-erwtjes en wortelen (afh van de voeding)

* Verpakt in zakjes van 800gr.

 

Verschillen met de meeste andere B.A.R.F producten?

* Compleet, door toevoeging van een zelf samengestelde premix zodat aan alle voedingsrichtlijnen van zowel FEDIAF als NRC wordt voldaan.

* Geen bot, bot kan namelijk leiden tot blessures bij honden; tevens is niet duidelijk indien te weinig dan wel te veel kalk wordt opgenomen, wat vooral bij jonge honden problemen kan geven.

* Productie in bedrijf met GMP ( Good Manufacturing Practice) label, wat staat voor grootste naleving kwaliteitszorg in productie.

* Makkelijk portioneerbaar/ontdooibaar dankzij 50gr porties.

 

Verschillen met Jolipet?

* Gebruik van orgaanvlees waar Jolipet enkel spiervlees gebruikt. Dit is dan ook meteen de voornaamste verklaring achter de goedkopere prijs.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Welke producten van het Wolf's Menu hebben wij bij ons de praktijk?

 

 

 

***Wolf's Menu Active***

 

Complete, gemakkelijk verteerbare, voeding voor volwassen honden, zonder granen, op basis van kip en rund. Onze voeding bevat geen kleurstoffen, geen bewaarmiddelen, noch toegevoegde smaakstoffen.

 

Samenstelling:

Wolf’s Menu Active bevat uitsluitend ingrediënten van hoge kwaliteit, rechtstreeks geleverd vanuit lokale partnerbedrijven:

•>53% rund, waaronder maag, lever en hart, afkomstig van een lokaal, toonaangevend EU slachthuis;

•>32% kippenspiervlees, een goed verteerbare bron van eiwitten. Onze diëten bevatten geen karkassen, een goedkope, vaak gebruikte, onveilige bron van eiwitten en calcium;

•Erwten, wortelen en rode aalbessen, natuurlijke bronnen van anti-oxidanten, mineralen en vitaminen;

•Aardappelvlokken, een essentiële, makkelijk verteerbare bron van energie;

•Plantaardige oliën en vetten, voor een optimale omega-3/omega-6 verhouding.

•Mineralen en vitaminen, gezuiverd voor een maximale absorptie in het spijsverteringskanaal, die ondermeer zorgen voor een optimale calcium/fosfor verhouding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

*** Wolf's Menu Sensitive***

 

Complete, gemakkelijk verteerbare, voeding voor volwassen honden, zonder granen en op basis van één enkele eiwitbron (lam). Onze voeding bevat geen kleurstoffen, geen bewaarmiddelen, noch toegevoegde smaakstoffen.

 

Samenstelling:

Wolf’s Menu Sensitive bevat uitsluitend ingrediënten van hoge kwaliteit, rechtstreeks geleverd vanuit lokale partnerbedrijven:

•70% lam, waaronder hart, lever, long, maag en keelvlees, afkomstig van lokaal, modern EU slachthuis;

•Erwten en wortelen, natuurlijke bronnen van eiwitten, mineralen en vitaminen;

•Aardappelvlokken, een essentiële, makkelijk verteerbare bron van energie;

•Plantaardige oliën en vetten, voor een optimale omega-3/omega-6 verhouding.

•Mineralen en vitaminen, gezuiverd voor een maximale absorptie in het spijsverteringskanaal, die ondermeer zorgen voor een optimale calcium/fosfor verhouding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

***Wolf's Menu Therapie***

 

Complete, gemakkelijk verteerbare, voeding voor volwassen honden, zonder granen en op basis van één enkele eiwitbron (paard). Onze voeding bevat geen kleurstoffen, geen bewaarmiddelen, noch toegevoegde smaakstoffen.

 

Samenstelling;

Wolf’s Menu Therapy bevat uitsluitend ingrediënten van hoge kwaliteit, rechtstreeks geleverd vanuit lokale partnerbedrijven:

•80% paard, waarvan de helft spiervlees, en eveneens tong, lever en long, afkomstig van een lokaal familiebedrijf, met slachthuizen wereldwijd;

•Erwten, wortelen en rode aalbessen, natuurlijke bronnen van anti-oxidanten, mineralen en vitaminen;

•Aardappelvlokken, een essentiële, makkelijk verteerbare bron van energie;

•Plantaardige oliën en vetten, voor een optimale omega-3/omega-6 verhouding.

•Mineralen en vitaminen, gezuiverd voor een maximale absorptie in het spijsverteringskanaal, die ondermeer zorgen voor een optimale calcium/fosfor verhouding.

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

***Wolf's Menu Snack***

 

**Uiteraard hebben wij voor uw hond ook een lekkere snack in ons assortiment.**

 

 

 

Vers ingevroren kauwsnack voor volwassen honden. Aanvullend diervoeder.

 

Samenstelling

 

Kip 100%.

 

Gebruiksaanwijzing

 

Ontdooien voor gebruik. Eens ontdooid, max. 24 uur houdbaar in koelkast. Steeds vers drinkwater voorzien. Rauw vlees kan pathogene kiemen bevatten; nodige voorzorgen nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Heeft u verder nog verder vragen of wilt u graag gebruik gaan maken van Jolipet bent u uiteraard altijd welkom in onze praktijk.

Copyright © All Rights Reserved.