Juni & Juli


 *Juni & Juli Maand acties*


Beste honden bezitters,


Beste huisdier eigenaar,

 

De maanden juni en juli staan in het teken van het TITEREN. Wij bieden u een flinke korting!

 

Normaal €47.50

Tijdens de actiemaanden slechts €37.50

 

*Wat is titeren? Bij een titerbepaling worden anti-stoffen in het bloed van de hond tegen de belangrijkste ziekten waartegen het dieren wordt gevaccineerd gemeten. Indien deze anti-stoffen aanwezig zijn, is het dier beschermd en is een vaccinatie niet nodig. Uw dier hoeft dan pas na 3 jaar weer terug te komen, u kunt hem/haar dan weer laten titeren als u wilt.

 

  1. Wij adviseren wel om jaarlijks voor de ziekte van Weil de laten vaccineren, deze kan helaas niet getiterd worden. Ditzelfde geldt voor de besmettelijke hondenhoest. (vroeger kennelhoest)

 

*Welke ziekten waartegen honden gevaccineerd worden, kunnen we testen?

-Parvo (CPV)

-Hondenziekte (CDV/distemper of de ziekte van Carré)

-CAV-2 : biedt ook bescherming teven CAV-1 (infectieuze hepatitis)

 

*Is het moeilijk/lastig voor de hond?

Nee hoor, de meeste honden vinden het helemaal niet eng, of slechts een beetje spannend. Soms is een hond te bang en dan lukt het echt niet. We hebben een klein beetje bloed nodig uit de voorpoot en na 10 minuten heeft u de uitslag.

 

*Wat als mijn dier niet beschermd blijkt te zijn? Dan krijgt hij/zij alsnog de DHP-vaccinatie. Na 4 weken krijgt u dan een controle afspraak voor een controle-titer. Vaak zijn de anti-stoffen dan wel aanwezig.

 

*Doelgroepen: Pups, fokteven, honden met een onbekende vaccinatiestatus uit het buitenland (vooral Oost-Europa), honden die bijwerkingen hebben gehad op een eerdere vaccinatie. (Bijvoorbeeld allergische reactie), Zieke dieren die medicijnen gebruiken die het immuunsysteem onderdrukken, oude dieren.

 

U kunt nog veel meer informatie vinden op www.titertesten.nl

Of op de facebookpagina ‘alles over titeren’.

 

 

       Heeft u vragen? Stel ze gerust aan ons. 040-2550278
Copyright © All Rights Reserved.