Nieuw!

ByeBugBite

Waarom Remedy+ ByeBugBite?

Deze verzorgende en verzachtende crème is speciaal ontwikkeld voor een optimale bijdrage aan het herstel van de huid na een insecten- of tekenbeet, Een insectenbeet in de huid is oppervlakkig, insecten die bijten zijn o.a. muggen, vlooien, dazen, horzels, teken, hertenluisvliegen of luizen. Deze insecten bijten in de huid om zich te voeden met bloed. De huidreactie die na een beet ontstaat komt door het speeksel van het insect en veroorzaakt een galbult, ook wel urticaria genoemd. Een insectensteek daarentegen dringt dieper door in de huid en kan daarom wat pijnlijker zijn. Meestal zijn het bijen, wespen, hommels en mieren die steken uit zelfverdediging. De klachten die op de huid ontstaan zijn een gevolg van het gif dat via de angel in de huid terecht komt. Sommige insecten kunnen zowel bijten als steken.

Over het algemeen heeft een beet of steek geen ernstige gevolgen. Het geeft vaak een aantal uren of dagen plaatselijke last zoals jeuk, roodheid, warm aanvoelen, pijn, bultjes of gezwollen huid. Bij een gevoelige huid kan dit wat langer duren. De huidreactie is het effect van het insecten gif en de immuunreactie van het lichaam. Bij het ene dier kan deze reactie dus heftiger zijn dan de ander. Om het vervelende gevoel na een insecten- of tekenbeet te verzachten en sneller te herstellen is het belangrijk dat de huid wordt verzorgd door het gebruik van een huidherstellende en verkoelende crème.

ByeBugBite heeft een beschermende en verkoelende werking door de hydrofiele ingrediënten. Doordat het een licht antiseptische werking heeft op basis van de hydro-regulerende medische honing, wordt de roodheid en erge bultvorming voorkomen. Tevens beschermt het de immuun integriteit van de huid en stimuleert het de aanmaak van collageen, dat huidherstel bevordert. De Arnica Montana draagt bij aan het verminderen van zwelling en heeft ook een verkoelende werking welke tevens de doorbloeding van de huid bevorderd. Probeer te voorkomen dat uw huisdier gaat krabben om wondjes te voorkomen!

ByeBugBite is een kleine tube die in geen enkele EHBO doos mag ontbreken doordat deze direct verlichting biedt na de beet, door het kleine formaat is de tube overal makkelijk mee naar toe te nemen.
Behandeling: gebruik 2x daags of wanneer nodig.

Bron: www.hfl-animalhealth.com