Maandactie Juli-Augustus

 

Juli en augustus staan in het teken van preventie.

 

Een worminfectie is bij je hond/kat niet direct zichtbaar. Alleen bij een zware besmetting kun je wormen aantreffen in het braaksel of in de ontlasting van je hond/kat. Dat je niets aan je hond ziet wil dus niet zeggen dat je huisdier geen wormbesmetting kan hebben.

Vergeet naast het ontwormen ook niet om je hond en kat maandelijks ontvlooien. Vlooien zijn de gastheren van wormeitjes. Hierdoor kunnen vlooien honden/katten besmetten met wormen.

Hoe vaak moet je je hond/kat ontwormen? Op de praktijk hebben we hier een checklist voor, de assistentes helpen hier graag bij.

 

Een teek op je huisdier is vrijwel altijd ongevaarlijk als deze snel verwijderd wordt. Een enkel keer kan deze grote gevaren met zich meebrengen zoals de ziekte van lyme. Voorkomen is daarom beter dan genezen.

 

Een vlooienbesmetting is voor een volwassen dier al hinderlijk, laat staan voor een pup/kitten. Vlooien zuigen bloed en een jong dier kan bloedarmoed krijgen. Ook kan een dier een vlooienallergie ontwikkelen. Vlooien kunnen virussen, bacteriën en andere micro-organismen overbrengen. In ons huidige klimaat is er in huis ook bijna niet meer vanaf te komen.

Wederom, voorkomen is beter dan genezen!

Een jaarpakket worm, vlo en teekvrij, 10% korting!

 Diverse combinaties mogelijk, je beslist zelf wat je koopt.

Heb je nog vragen, bel of mail gerust.

Team Dierenkliniek Gestel

Tel: 040-2550278

Mail: dierenkliniekgestel@outlook.com